Bosvilla, Margy Arts Architecten, the art of living

Waanzinnige bosvilla | Margry Arts Architecten

Een moderne bosvilla waarin heerlijk geleefd kan worden en die perfect past binnen haar lommerrijke omgeving. Zo luidde de woonwens van de bewoners van deze villa, gelegen op een prachtige locatie in de provincie Noord-Brabant. Aan Margry Arts Architecten de eer om deze woonwens tot leven te wekken. Het resultaat van een grootschalig ontwerp- en realisatietraject laat zich omschrijven als een spectaculair, modern bouwwerk waarin een samenspel van strakke vormen en natuurlijke materialen een dynamisch en tegelijkertijd harmonieus beeld oplevert.

Lamp in hal: Foscarini Allegro Assai.

Bosvilla, Margy Arts Architecten, the art of living

Keuken: ASWA Keukens. Wijnkoelkast: Liebherr (merk). Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Keukenapparatuur: Miele (merk). Vloertegels: Grespania. Hanglampen: Flos Smithfi eld S (merk)

Hanglamp: Henge (merk). Eettafel: Poltrona Frau (merk). Stoelen: Husk B&B Italia (merk). Haard: De Salamander Openhaarden. Relaxfauteuil: Vitra Eames Lounge Chair (merk).

Bosvilla, Margy Arts Architecten, the art of living

Gordijnen: Chivasso (merk). Vloerkleed: Cunera (merk). Zithoek: Linteloo (merk). Audio/TV: Electroworld Wout van Vlerken. Akoestisch plafond: Pennings akoestisch bouwen.

 

Optimale beleving

De prachtige bosvilla is gelegen op wat met recht één van de mooiste locaties genoemd mag worden in de omgeving. Aan de voorzijde grenst de riante kavel aan een sfeervolle laan, aan de achterzijde aan de rand van een groot bos. Onder de bezielende leiding van Margry Arts Architecten maakte de gedateerde woning plaats voor een unieke droomvilla. Belangrijk uitgangspunt voor de architectuur was een zo optimaal mogelijke beleving van de schitterende omgeving. De strakke vormgeving is verrijkt met speelse gevelelementen, zoals de grote overstek aan de voorzijde en dieptes in de bekleding. Hierdoor is een dynamisch geheel ontstaan.

Bosvilla, Margy Arts Architecten, the art of living

Behang: Elites (merk). Bed: B&B Italia (merk). Vloerkleed: Cunera (merk). Nachtlamp: Artimide (merk).

Gietvloer: DRT. Bad & kranen: B-Dutch.

Betonnen vloer: Schellevis Beton. Tuinverlichting: in-lite Outdoor Lighting. Parasols: Solero Parasols. Zwembad: Zwedak Recreatiebouw B.V.

Bosvilla, Margy Arts Architecten, the art of living


“Een warme woonsfeer was voor ons erg belangrijk”


Buitenmeubilair: Borek Parasols | Outdoor Furniture. Terrasverwarming: Zondag Zonnevakmensen.

 

Mooie eenheid

Ook het interieur van de bosvilla is bijzonder. In nauw samenspel met de leverancier van het interieur hebben de bewoners hun eigen stempel weten te drukken op het geheel. In de basis kreeg de woning een hele open, ruimtelijke opzet. Denk: hoge plafonds, open verbindingen en bijzondere doorkijken. De vormentaal van de architectuur is samen met het materialenplan, waarin beton(look), hout, natuursteen en zwarte details centraal staan, doorgetrokken in de inrichting. Hierdoor is een hele mooie eenheid ontstaan.

High-end Dutch design: Bloemex. Speakers: B&W geluidssyteem, Electroworld Wout van Vlerken. Bevieliging: A2B Security.

Bosvilla, Margy Arts Architecten, the art of living

Hoveniers: Hoveniersbedrijf van der Hulst. Tuinverlichting: in-lite Outdoor Lighting.

Bosvilla, Margy Arts Architecten, the art of living

Tuintafel: Wood-crafts.

Architect: Margry Arts Architecten. Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Bodavi. Natuursteen: Natuursteen Drunen. Stukadoor (binnen en buiten): Bidec Stukadoors. Toegangspoort en hekwerk: Kandelaars Tuintotaal

 

Warme woonsfeer

De living is gesitueerd in een grote ruimte, die via een glazen pui in verbinding staat met de leefkeuken. Het riante vertrek is elegant aangekleed met een royale hoekbank. Een sfeervolle haard, gecreëerd in een wand van natuursteen, zorgt letterlijk voor meer warmte in de ruimte. In de woning is veel contact tussen de verschillende ruimtes, dankzij onder andere stalen deuren. Op de begane grond is een ruimte ingericht om in alle rust te kunnen werken, zonder het contact met de rest van de woning te verliezen.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer van zien van Margry Arts Architecten?