Showroom | architectenbureau Kabaz
Showroom | architectenbureau Kabaz
Showroom | architectenbureau Kabaz
Showroom | architectenbureau Kabaz
Showroom | architectenbureau Kabaz
Showroom | architectenbureau Kabaz
previous arrow
next arrow

Inspiratieatelier in Metropolitan Luxury stijl | architectenbureau Kabaz

Hier kan iedereen zien wat er mogelijk is op het gebied van architectuur, interieur en wonen

Op één van de mooiste plekken van Laren, aan de Brink 9, zit de showroom van architectenbureau Kabaz gevestigd. In eerste instantie betrof het gebouw geen architectonisch hoogstandje, maar na een grondige verbouwing in samenwerking met Simply Steel is het Gooi een parel rijker. De voormalige garage werd omgetoverd tot een inspiratieatelier in Metropolitan Luxury stijl. Hier kan iedereen zien wat er mogelijk is op het gebied van architectuur, interieur en wonen.

Het voormalige garagepand werd flink onder handen genomen. Er zaten nog overheaddeuren en verlaagde plafonds in. Alles was erg gesloten. Door de plafonds eruit te halen en de deuren te vervangen door stalen kozijnen, ontstond al snel een heel ander beeld. Je kijkt dwars door het pand heen. De metalen kozijnen en deuren zijn afkomstig van Simply Steel, waarmee Kabaz veelvuldig samenwerkt.

Eric Kuster
De stijl van het atelier is zeer uitgesproken. Kabaz werkt ook nauw samen met interieurdesigner Eric Kuster, met wiens meubelen het atelier is ingericht. “Wij doen het tekenwerk voor Eric, die een specifieke eigen stijl heeft. Er komen mensen naar ons toe die heel specifiek voor zijn cosmopolitan luxury kiezen, maar er zijn ook mensen die kiezen voor hypermodern of juist klassiek. Onze kern is niet het verkopen van bepaalde producten of een bepaalde stijl, maar om mensen het beste advies te geven, passend bij hun smaak en huis”, aldus Bertram.

Op de deuren van Simply Steel is hang- en sluitwerk van Formani bevestigd.

Inspiratieatelier, houten vloer in visgraatmotief door Theo van Epen. De open haard is afkomstig van Jos Harm, showroom, architectenbureau Kabaz

Op deze foto is de houten vloer in visgraatmotief goed te zien. Deze werd gelegd door Theo van Epen. De open haard is afkomstig van Jos Harm.

Een echt inspiratieatelier: alle soorten materialen worden op vakkundige wijze met elkaar gecombineerd.

Keuken, maatwerk door Nijboer en Van der Windt. metalen ronde lampen door Innocoating, raambekleding, shutters, Indivipro, showroom, architectenbureau Kabaz

Het maatwerk meubilair en de keuken werden gemaakt door Nijboer, in samenwerking met aannemersbedrijf Van der Windt. VeroMetal uit Landgraaf verzorgde de typerende metalen ronde lampen alsmede de afwerking van de keukenwand. De raambekleding werd geleverd door Indivipro.


“Onze kern is niet het verkopen van bepaalde producten of een bepaalde stijl, maar om mensen het beste advies te geven”


Een natuurstenen vloer van Lenarduzzi. Voor een industriële look zijn de deuren bekleed met blauwstaal.

De Bertram Beerbaum trap van Upstairs is bekleed met leer van Alphenberg.

enorme lamp met kaarsen van Amerikaanse ontwerper Kevin Riley, showroom, architectenbureau Kabaz

Art wall van high end producten
Naast de meubelen van Eric Kuster zijn er nog veel meer verrassende elementen te vinden in het inspiratieatelier. Zoals de leren bekleding van de trap, een enorme lamp met kaarsen van de Amerikaanse ontwerper Kevin Riley, of een scheur in het plafond in de vorm van de Flos Wall Rupture. De tijd nemen en rustig rondkijken met een kopje koffie in de hand is geen gek idee. En zelfs het maken van die koffie is een verhaal apart. Het koffie eiland bestaat uit een massief marmeren blok waar twee brons gespoten kranen uitkomen. Met twee ipads aan de muur bedien je het koffiezetapparaat. Na een druk op de knop komt er cappuccino uit de kraan.

Koffie altaar, kraan, massief marmeren blok, brons gespoten kranen, LED verlichting door Light en Design, showroom, architectenbureau Kabaz

Het marmeren ‘koffie altaar’, waar de koffie van je keuze via tablet of smartphone gewoon uit de kraan komt. Het verlichtingsplan en levering van LED verlichting is verzorgd door Light & design (Hilversum).

Brons gespoten kranen, koffie altaar, massief marmer, showroom, architectenbureau Kabaz

De inrichting is apart, gewaagd en toch past het hier allemaal heel goed. Zoals de schilderijen boven de bank. Deze hangen allemaal bij elkaar, waar je deze normaal gesproken solitair neer zou hangen. “We hebben een soort art wall gemaakt met high end producten naast elkaar. Het schilderij van Paulien Huizinga van 800 euro hangt naast een schilderij van Banksy van 17.000 euro. Ik vind dat leuk, omdat het toch mooi bij elkaar staat”, aldus Bertram.

Art wall, high end, schilderijen, Paulien Huizinga, Banksy, kunst, showroom, architectenbureau Kabaz


“De inrichting is apart, gewaagd en toch past het hier allemaal heel goed”


Goed opdrachtgeverschap is een vak
In de stalenkamer kunnen bezoekers in alle rust stoffen en materialen uitkiezen, onder advies van de stylisten. Boven de tafel hangt een bronsgespoten ‘Skygarden’ hanglamp van Flos. De meeste opvallende lampen in het gebouw zijn afkomstig van dit merk. Zo ook de Running Magnet. De spotjes die in een magnetische rail hangen zijn er in één handbeweging in en uit te klikken. De verlichting is per spotje aan te sturen. Alle verlichting in het pand is LED.

Kabaz begeleidt, wanneer de klant dat wil, hele projecten. Zo kunnen alle elementen op elkaar worden afgestemd. Bertram: “Je kunt je ontwerp wel aan een aannemer geven, maar dan heb je niet de garantie dat alles precies op elkaar afgestemd wordt zoals de ontwerper het heeft bedoeld. Goed opdrachtgeverschap is een vak.”

Muurschildering, graffiti, kunst, Le Corbusier, Arne Jacobsen, Frank Lloyd Wright, showroom, architectenbureau Kabaz

Het buitenmeubilair is afkomstig van Borek. Het tuinontwerp en de aanleg werd verzorgd door Meker tuinen.

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Joris Croese

 

Meer projecten van Kabaz zien?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Tafelframe, langwerpige en ronde lamp en keukenwand, VeroMetal
    Landgraaf | www.verometal.nl
  • Gietvloer, Senso Vloeren
    Rhenen |  www.sensovloeren.nl
  • Sanitair, Kranen, douches, handdoekradiatoren, Vola Nederland
    Amsterdam | www.vola.com