Remy Meijers

Remy Meijers is altijd op zoek naar de perfecte balans tussen rust en spanning. Na zijn studie in 1995 aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht aan de opleiding Architectonische Vormgeving, begon hij zijn eigen bureau. Waarin deze balans voor ieder project, telkens weer werd gevonden. 

Projecten van Remy Meijers

Informatie over Remy Meijers


Slider1
Slider2
Slider3
Slider4
previous arrow
next arrow

Mijlpalen

Sinds de oprichting van zijn eigen bureau voor interieurarchitectuur en meubelontwerp heeft Meijers al veel bereikt. Zo verscheen in 2012 zijn eigen collectie van meubels en accessoires. Dit heeft geleidt tot grote merken zoals Borek, Gelderland en Frankly Amsterdam die graag met hem een samenwerking wilde aangaan. Ook werkt Remy Meijers sinds 2013 samen met het televisie programma RTL Woonmagazine. Waarin hij voor diverse opdrachtgevers de mooiste woningen realiseert.

Balans in ontwerpen

Voor zijn ontwerpen haalt Remy inspiratie uit architectuur, ligging en lichtinval. Rust wordt vervolgens gecreëerd door verschillende problemen samen te brengen in architectonische elementen. Een uniek textuur of uitstraling van producten geven spanning aan een ruimte. Drama schuilt in verassing. Deze elementen worden met elkaar gecombineerd tot ontwerpen die op elkaar afstemmen maar toch een eigen functie en sfeer uitademen.