Nieuwbouwwoning, Bob Manders, luxe architectuur, modern, wit, glaspartijen, veel lichtinval, villa

 • Timmerwerk
  De Brug Timmerfabriek Son bv
  Son en Breugel | www.debrug.eu
 • Stukadoorwerkzaamheden
  De Stucarij
  Veldhoven | www.stucarij.nl
 • Tuinmeubelen
  Borek parasols | outdoor furniture
  Oisterwijk | www.borek.eu
 • Plantenbakken
  Green-Lab.nl
  Alblasserdam | www.green-lab.nl

Luxe nieuwbouw woning | Bob Manders Architecture

Bob Manders vermengt de wensen van de opdrachtgever met zijn eigen reactie op de omgeving en de persoonlijke kwaliteiten van een goed architect. Zo houdt hij altijd rekening met de baan van de zon, probeert hij orde te scheppen en balans te creëren. Recent ontwierp Bob een prachtige villa die is gelegen in een mooie groene omgeving, aan de rand van een sfeervol dorp. De strakke nieuwbouwwoning in kubistische stijl is een bijzonder mooie verschijning met haar pure uitstraling. Fris en modern, maar toch ook heel sfeervol en charmant.

Moderne woonsfeer

“De opdrachtgevers, een echtpaar met een dochter, wilde graag een moderne, ruimtelijke, maar toch compacte gezinswoning waar alle gezinsleden prettig met elkaar kunnen samenleven’’, vertelt Bob. Het ontwerp is daarom opgebouwd uit strakke vormen en diagonale zichtlijnen, waardoor een moderne woonsfeer en uitstraling zijn ontstaan. Om de villa extra ruimtelijk te maken, heeft de woning drie woonlagen gekregen. Deze woonlagen zijn uitgevoerd met extra hoge plafonds. De totale oppervlakte van de woning is qua oppervlakte redelijk compact gebleven, maar door te werken met hoogtes en open indelingen, voelt de woning toch heel ruimtelijk aan.

Nieuwbouwwoning, Bob Manders, luxe architectuur, modern, wit, glaspartijen, veel lichtinval, villa

Verfijnde details

Bob nam naast de architectuur ook het interieur van deze woning mee in zijn ontwerp. Zo bedacht hij de mooie maatwerk kasten en werden de deuren voorzien van deurklinken uit Bobs eigen deurklinkenlijn Ribbon by Bob Manders, die hij samen met Formani uitbracht. Om voldoende leefplekken te creëren, ontwierp Bob een eigen fitness en een aparte ontspanningsruimte.

Bob Manders luxe nieuwbouw villa

Nieuwbouwwoning, Bob Manders, architectuur, interieur, keuken, kookeiland

Het prachtige maatwerk interieur is gemaakt door Borgmans Interieurbouw. De mooie betonlampen in de keuken zijn van De Blogcompany.

Bob Manders luxe nieuwbouw villa

De kozijnen, deuren en ramen in de woning zijn verzorgd door De Brug Timmerfabriek.

In harmonie met de omgeving

Wat de villa extra bijzonder maakt, is dat deze heel mooi ‘blendt’ in haar omgeving. “Niet alleen de wensen van de opdrachtgevers, maar ook de natuur en omliggende huizen vormen belangrijke vertrekpunten voor het ontwerp’’, aldus Bob. “In dit geval hadden we te maken met veel groen en enkele (nieuwbouw)woningen verderop. Door te kiezen voor een C-vormige woning, wordt de omgeving van de woning als het ware omsloten en omarmd.” Vanwege de vorm van de kavel is in de woonkamer een verspringing gemaakt. Hierdoor is er ruimte ontstaan voor een terras achter de villa en een sfeervol binnenhof. Het vele glaswerk zorgt voor een mooie verbinding tussen de binnen- en buitenruimte. Ook de keuze van de kleuren en het materiaalgebruik van de architectuur harmoniseren mooi met de omgeving. De keuze voor wittinten en pure materialen maakt van de woning een frisse, zonnige verschijning.

Bob Manders luxe nieuwbouw villa

Een prachtige parketvloer van Chateau Parket.

Bob Manders luxe nieuwbouw villa

In de woning is het natuursteen verwerkt door Revy Stone.

Appartement in de villa

De bovenste etage van de woning werd door hem ingericht als appartement. “De dochter van de opdrachtgevers wilde graag een eigen plek in het huis”, aldus Bob. “De bovenste etage is daarom ingericht als aparte woning.” Ook voor de binnenkant van de woning vormde een pure, frisse uitstraling de basis. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de gebruikte materialen. Zo is er gekozen voor een zandstenen vloer en donkerhouten deuren. Architectuur en interieur sluiten zo perfect op elkaar aan en vormen een bijzonder sfeervol geheel.

Nieuwbouwwoning, Bob Manders, luxe architectuur, modern, wit, glaspartijen, veel lichtinval

Op het terras staan buitenmeubelen van Borek parasols | outdoor furniture.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Tycho Merijn

__

Meer projecten van Bob Manders bekijken?