Moderne villa | Boley

Moderne villa | Boley

Evenwicht tussen esthetiek en comfort

Onder leiding van Boley werd een gewogen villa gecreëerd. Ze tekenden niet alleen voor de interieurarchitectuur, maar ook voor de interieurelementen die op maat werden gefabriceerd in de fabriek van Boley Openhaarden en van haar partners. Het project toont dat de combinatie van interieurarchitectuur en industrieel vormgeven altijd de kern van Boley is geweest en nog steeds is.

De bewoners van deze villa hadden behoefte aan eigentijds en modern wonen, zoals ze altijd hadden gedaan, maar wel met meer ruimte voor comfort, functionaliteit en sportieve recreatie. Belangrijkste uitgangspunt van de nieuw te bouwen villa is dat het een geschikt decor vormt voor hun omvangrijke kunstcollectie.

Ideale decor

In de hele villa is er geen plint te vinden en zijn de opvallende grote glasvlakken in de ‘schil’ van het huis zoveel mogelijk structureel geplaatst. Ze zorgen voor weids uitzicht op de omgeving. Het stucwerk is strakker dan dat van een museum. Geheel natuurlijk vormt deze perfect afgewerkte omgeving het ideale decor voor de kunstuitingen in de vorm van schilderijen, objecten, decoraties en vooral ook bronzen beeldhouwwerken, die in het huis op uitgekiende plekken staan tentoongesteld.

Vanuit de study is een prachtig panoramisch uitzicht. De ruimte werd gedecoreerd met kunst van Clemens Briels.

Trap, hal, lichtkoepel, lichtinval, dakraam, kunstwerken, kleurrijk, moderne villa, Boley


“Het project toont dat de combinatie interieurarchitectuur en industrieel vormgeven altijd de kern van Boley is geweest”


Keuken, Culimaat, ruime leefkeuken, maatwerk, coffeecorner, moderne villa, Boley

Ruime leefkeuken, maatwerk, Culimaat, open haard, custom made, beeldscherm, eyecatcher, moderne villa, Boley

Er lag een behoorlijk wensenpakket voor de keuken. Culimaat vertaalde dit uitstekend in een passend ontwerp en realisatie.

Coffeecorner
De villa beschikt over een ruime leefkeuken door Culimaat die van alle gemakken is voorzien. Dit is geheel weggewerkt in op maat gebouwde kasten en ombouwsystemen, die elektrisch sluiten. Ook werd in de keuken een speciale ‘coffeecorner’ gecreëerd met apparatuur waarmee de bewoner als het ware als een Italiaanse barista koffie bereidt. In het hart van de keuken bevindt zich een Boley open haard. Net als in de living is het een custom made ontwerp dat haard en een beeldscherm in zich verenigt. Het haardmeubel beslaat een complete wand en vormt daardoor een absolute eyecatcher.

De opgang naar boven is een massieve vorm, het werd voorzien van een naadloze afwerking van
betonstuc. De deuren zijn tevens maatwerk en kregen een metal-look finishing met deurbeslag van Deurstijl.

Maatwerkkasten
Ook opvallend is de designtafel voorzien van een exclusieve leren bekleding in de centrale leefruimte. De hoge taatsdeuren in de woning werden gespoten met een speciale ‘metal coating’. Overal in het huis vinden we maatwerkkasten van hout en rvs, zoals nachtkastjes, garderobekasten en een walk-in closet. De houten kastjes in de badkamer zijn gestukt met Beton Ciré, bij uitstek geschikt dankzij de hygiënische, slijt- en watervaste eigenschappen.

Domotica
De villa is volledig geautomatiseerd en beveiligd door een ‘high end’ domotica-systeem. Alles wat met licht, luchtbehandeling, geluid en energie te maken heeft, wordt via een tablet aangestuurd.

Woonkamer, kleurrijk, open haard, gashaard, Boley, televisie, domotica, moderne villa

Prowork verzorgde de domotica en het audio/videosysteem. In de gehele villa wordt gebruik gemaakt van het SONOS Systeem. De elektra werd geïnstalleerd door VD Elektro.

De living is voornamelijk een plaats geworden voor onderuit genieten van cinema en audio. De monumentale haard kreeg een afwerking met massief geblauwd stalen staalwerk. Maatwerk uit het atelier van Boley.


“De ruimtelijke kwaliteiten van het huis maken dat het ontwerp een ‘sophisticated’ luxe uitstraalt”


Binnenzwembad, wellness, The Art of Living Well, fitness, sauna, moderne villa, Boley

De volledige wellness werd door The Art of Living Well ingericht en uitgevoerd; sauna, stoombad, zwembad en fitness.

Binnenzwembad, sauna, fitness, wellness, The Art of Living Well, moderne villa, Boley

Binnenzwembad
Tevens speciale aandacht vraagt de ruimte die op de begane grond werd gerealiseerd en plaats biedt aan een compact binnenzwembad, sauna-, en fitnessruimte. Het zwembad werd speciaal ontwikkeld door de producent. Water wordt niet afgevoerd via skimmers, maar vloeit aan alle kanten onzichtbaar in een rvs-reservoir, waardoor een strakke waterspiegel gecreëerd wordt.

Wastafel, sanitair, beton ciré, stijlvol, moderne villa, Boley

Naadloos beton stuc werd aangebracht op de maatwerk wastafels.

Ook in de masterbedroom een kleurrijke aankleding op verzoek van de opdrachtgever. De inbouwkasten zijn in dezelfde metal-look gelakt als de binnendeuren.

Parktuin
Van Esch Hoveniers heeft de stijl van het huis perfect aangevoeld en vertaald in een statige en ‘volwassen’ parktuin. Vooral het gebruik van een kleurrijke weide aan vetplanten in plaats van gras rondom het huis, zorgt voor een prachtig effect.

Tuin, parktuin, vijver, stenen, kleurrijk, Van Esch Hoverniers, moderne villa, Boley

Het buitenstukwerk werd aangebracht door De Groot Stukadoorsbedrijf.

De zichtlijnen van de woning werden zorgvuldig doorgetrokken in de tuin die is ontworpen en aangelegd door Van Esch Hoveniers.

Zowel in het water als in de glaspartijen weerspiegelt de omgeving. De raampartijen werden op enkele plaatsen hoog opgetrokken om dit effect te versterken.

Sophisticated luxe
De ruimtelijke kwaliteiten van het huis, het comfort, kunst, afwerkingsniveau en het spel met de omringende tuin, maken dat het ontwerp een ‘sophisticated’ luxe uitstraalt. Een oprecht huis voor optimaal wonen, leven en recreëren.

 

 

Tekst: Jens de Jongh
Fotografie: Dré Wouters

 

 

Meer projecten van Boley zien?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: