Modern strak | Studio NY BÖRJAN
Modern strak | Studio NY BÖRJAN
Modern strak | Studio NY BÖRJAN
Modern strak | Studio NY BÖRJAN
previous arrow
next arrow

Modern strak | Studio NY BÖRJAN

Kort voordat studio NY BÖRJAN zou starten met de restyling van het vorige huis van de eigenaren, ontdekten ze hun droomhuis in een knus dorp in Zuid-Holland, waar het lieflijke karakter bewaard is gebleven. Zodra we de royale oprit oprijden, krijgen we ruim zicht op een markante villa, die verscholen ligt achter een mooi, metalen hekwerk en een hoge heg. We komen bij de voordeur via de speels ontworpen voortuin met witte kiezels. Deze worden afgewisseld door met cortenstaal afgebiesde, organisch gevormde perken met siergrassen. Een prachtige, veelkleurige hanglamp schittert ons door het glas tegemoet. Het blijkt één van de kunstitems te zijn die interieurdesigner Desirée Kradolfer heeft geadviseerd bij het inrichtingsvoorstel voor dit residentiële landhuis met een modern strakke inrichting.

NY BÖRJAN Interior Design Studio zorgde voor een warm en huiselijk interieur.


“Het interieurdesign is een mengeling van strak design en warme luxe elementen”


Boxman van Wijk leverde de sfeervolle doorkijkhaard. Van de Griend Schilderwerken BV heeft ervoor gezorgd dat de gehele woning is voorzien van strak schilderwerk. De tafellamp werd geleverd door Hudson Valley Lighting Group.

De mens centraal

De basisinrichting, met een combinatie van warm Amerikaans notenhout en zwart eiken, brons metalstuc en grijsgeaderd, wit marmer geeft subtiel vorm aan de ruimte die door het hele woonhuis vloeit. Deze rijke, terugkerende elementen zijn afgewisseld met meer minimalistische invloeden in de op maat gemaakte meubels, roomdividers en kunstwerken. Het interieur moet volgens de ontwerper met de tijd mee kunnen. In een residentiële omgeving met een grote familie met veel hectiek wil de ontwerper de rust en ruimte inbrengen die het gezin nodig heeft. Niet overstylen dus. Ze creëren en faciliteren kwalitatief hoogwaardige, tijdloze interieurs door samen met de klant bewuste, duurzame keuzes te maken.

De zonwering van Indivipro Netherlands BV zorgt voor complete verduistering in de home cinema.

In de keuken vind je een kokendwaterkraan van Quooker.


“NY BÖRJAN geeft bewoner graag de ruimte”


Royale open keuken

Studio NY BÖRJAN heeft een 2D- en 3D-ontwerpadvies gemaakt voor onder meer de keuken, bijkeuken, badkamer en tv-kamer en een inrichtingsvoorstel voor de rest van het landhuis, waarvan inmiddels ook de styling voor de aangebouwde serre annex eetkamer is gerealiseerd. De vrouw des huizes houdt erg van koken en met vier kids, een grote familie en veel bezoek is gekozen voor een toegankelijke en royale open keuken met kookeiland met houten kasten en een wit marmeren aanrechtblad. Het sterke, afwasbare behang dat doorloopt van de koffiecorner naar de bijkeuken met wasruimte is de praktische touch van het huis.

De deuren werden geleverd door Simon Maree BV.

Speelse ruimten

De centrale ligging van de mooie open houten trap naar de vide valt direct in het oog bij het betreden van de woning. In de ruime entree bevinden zich de domotica- en garderobekasten, een dubbele toiletgelegenheid en aangrenzend één van de kinderkamers. Via een glazen deur komen we in het open en ruim opgezette woongedeelte met speelse ruimten, alle gericht op de grote tuin met een prachtig, permanent vrij uitzicht op de landerijen met grazende koeien.

Het prachtige Neolith is geïmporteerd door Michel Oprey & Beisterveld en geleverd en geplaatst door Weerstand Natuursteen. Al het sanitair en de kranen zijn geleverd door Saniglobe en de douchevloer is gefabriceerd door Villeroy & Boch.

Minimalisme

Het woongedeelte met natuurstenen vloertegels en mooie karpetten is voor een deel gescheiden door een open haard. In de twee zijvleugels bevinden zich een halfronde serre met luxe draaibare relaxstoelen en de huisbioscoop, waar de laatste snufjes zijn verwerkt in de chique wandkasten van bruin notenhout met zwart eikenhout. De toegang naar deze ruimte is voorzien van dikke houten deuren met een exclusief werk erin. Het interieurdesign is een mengeling van strak design en warme, luxe elementen. Het minimalisme is doorgevoerd in de vele kunstwerken in het gehele huis, waardoor het huis modern en strak aandoet.

 

Tekst: Fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for Life 
Fotografie: Hans Gorter

____

Wil je meer weten over NY BÖRJAN?