EVC Bouw en Advies was de hoofdaannemer bij de bouw van deze villa.

Sfeervolle woning om echt in te leven en te genieten

“De woning is nu echt een geheel geworden”

In een bosrijke omgeving in Noord-Brabant realiseerde Nanne Schuiveling een interieur voor de villa van een jong, levendig gezin. Voorheen was de woning strak en steriel. De grootste wens was dan ook om de woning meer leefbaar te maken. Kleurrijker en geschikter voor een gezin met drie opgroeiende kinderen. Daar ging Nanne mee aan de slag.

“In mijn ontwerp stelde ik voor om de keuken – die voorheen grensde aan een kleine binnentuin – uit te bouwen en de muur tussen de woon- en eetkamer gedeeltelijk open te breken. Dit is in samenwerking met aannemer Erik van Creij van EVC Bouw & Advies gerealiseerd. Vervolgens ontwierp ik een keuken met een groot kookeiland en een zitgedeelte met ruimte voor het hele gezin. De verschillende keukenelementen, de kleurstelling en materiaalkeuze zijn hierbij in nauwe samenspraak met de bewoners bepaald. We kozen er bewust voor om, naast de kleur wit, hout terug te laten komen in de wanden en kasten. Dit geeft de ruimte een hele warme sfeer.

Hart van de woning

Op de wanden van het kookeiland hebben we een patroon terug laten komen. Dit is een vertaling uit de mode en zorgt voor een extra 3D-beleving in de panelen. De keuken is verder van alle gemakken voorzien en uitgevoerd met onder andere een inductiekookplaat, stoom – en heteluchtoven van het merk Gaggenau, een Quooker en een in het plafond ingebouwde afzuigkap. Het schilderij van Peter Keizer maakt de ruimte helemaal af en zorgt ervoor dat alle kleuren op een mooie manier samenkomen. De ruimte is zo echt een eyecatcher geworden. Het hart van de woning, waar heerlijk samen gekookt en gegeten kan worden!”

De exclusieve keuken staat mooi op de donkere tegelvloer.

De prachtige maatwerkkeuken die Nanne zelf ontwierp. Hiervoor werd de ruimte uitgebouwd, in samenwerking met Erik van Creij van EVC Bouw & Advies. De keuken is uitgevoerd door Van Zon interieurbouw.


“De keuken is een echte eyecatcher geworden”


Novalis.O heeft gezorgd voor de exclusieve verlichting in de luxe villa.

De sfeervolle eetkamer, met een maatwerktafel die door Nanne zelf ontworpen werd, stoeltjes van Piet Boon en een kleurrijke hanglamp van Labordus Agenturen.

De woonkamer beschikt over meerdere kleurelementen die aangevuld worden door de open haard.

De sfeervolle woonkamer met de opvallende Soor stoel van Desiree en Verzelloni bank, die via G4 Agency gevonden werd.

Open, ruimtelijke sfeer
De prachtige keuken staat in open verbinding met de eet- en woonkamer. Ook hier zorgen de verschillende kleur-, materiaal-, en meubel- keuzes voor een vrolijk, sfeervol geheel. Dit wordt extra versterkt door de haard van Boley die in de wand tussen de eet- en woonkamer is ingebouwd. “Door de muur gedeeltelijk open te breken, is de woning veel ruimtelijker gaan ogen. In beide ruimtes kan genoten worden van een prachtig vlammenspel. De eettafel is een eigen ontwerp, uitgevoerd door Van Zon interieurbouw, die ook de maatwerkkeuken heeft gebouwd. De bijpassende stoeltjes zijn van Piet Boon en vonden we bij Meijs Wonen in Tilburg. Het vloerkleed is van het merk B.I.C. Carpets. De kleurrijke hanglamp van Labordus Agenturen komt ook in het trappenhuis terug en geeft een bijzondere twist in de eetkamer.”

woonkamer, zithoek, televisie, bank, hoekbank, grote ramen, leefbare villa, Nanne Schuiveling

Badkamer, bad, mozaiek, Bisazza, Van Boven, Nanne schuiveling, Leefbare villa


“De kleurrijke hanglamp van Labordus Agenturen komt ook in het trappenhuis terug en geeft een bijzondere twist in de eetkamer”


Langens & Langens Interieur en Exterieur heeft mee geholpen aan de loungehoek in de serre.

Interieuradvies en ontwerpbureau Nanne Schuiveling heeft de woning tot een luxe pand gemaakt.

Relaxruimte
De leren wandbekleding, gerealiseerd door Ben de Graaff, geeft de woonkamer een hele vernieuwende uitstraling. Dit wordt versterkt door de wand-tv die door een slimme oplossing ook subtiel ‘weggewerkt’ kan worden. Het geluidsysteem door de gehele woning wordt aangestuurd door Sonos en is evenals de tv’s geïnstalleerd door de rma EP Lunenburg. Achter de woonkamer bevindt zich nog een aparte relaxruimte met schuifdeuren, die met mooi weer opgezet kunnen worden. Aansluitend aan de eetkamer heb ik een aparte televisiekamer voor de kinderen gecreëerd. Hier kunnen zij zich, eventueel samen met vrienden, terugtrekken.

Een plezierig project
“Het hele gezin toonde zich enorm betrokken gedurende het hele traject. Het was dan ook vooral een heel plezierig project om te doen. Dit zie je terug in het prachtige eindresultaat, waar ik als interieurarchitecte bijzonder trots op ben!”, vertelt Nanne. Ook de bewoners geven aan ontzettend blij te zijn met de inrichting en de samenwerking: “Nanne luisterde goed naar onze wensen en heeft deze op sublieme wijze vertaald in een concept. Daarnaast heeft zij ons het gehele traject goed begeleid. Ze was altijd overal van op de hoogte en het contact was daarom erg prettig. De woning is nu echt een geheel geworden, met een prettige sfeer die bij ons past. Alles is mooi op elkaar afgestemd, zonder dat het te ‘gestyled’ is. We kunnen nu oprecht zeggen dat we ons thuis voelen in de woning!”

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: