vier elementen, jeroen van zwetselaar, modern, vier elementen

Kunstzinnig geheel met vier elementen | STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR

Het is een kunstzinnig geheel geworden, dat tot in detail klopt en waarin een groot aantal prachtige schatten schuilen. In een van de kamers is bijvoorbeeld een aquarelschilderij van acht meter breed opgehangen, dat een van de vier elementen: water, in het huis onderstreept.

Eigen ontwerp

Middenin de woonkamer streelt een eigen ontwerp van Jeroen het oog. Het hoogpolige tapijt geeft direct een huiselijke sfeer en biedt een mooi contrast met de harde houten vloeren in het huis en de stalen vloer in de keuken. Ook de wanden vormen een uniek decor in het kunstzinnig geheel. Jeroen: “Het kleed toont een spectrum van aardse elementen en geeft letterlijk en figuurlijk kleur aan de ruimte. De wanden zijn voorzien van een zachte veloursachtige stof met vlekkenstructuur; een ‘handmade’ gestoffeerd behang, dat wonderen doet voor de akoestiek van het karakteristieke pand.”
vier elementen, jeroen van zwetselaar, modern, vier elementen

Indivipro verzorgde de raamdecoratie met linnen van Étoffe Unique. De wandbekleding is verzorgd door Dutch Walltextile Company, Amsterdam.

Authentieke elementen

Ook in deze ruimte is opnieuw voelbaar hoe Jeroen de originele sfeer van het huis, de authentieke elementen en de persoonlijkheid van de bewoners heeft weten te vertalen naar een fijne, intieme setting. De extravagante lamp aan het plafond is speciaal in Beiroet gemaakt en komt subliem tot uiting aan het gerestaureerde plafond. Verder is er in het kunstzinnig geheel aandacht en ruimte gelaten voor de kunstcollectie van de bewoners.

In het interieur is een sfeervolle haard geplaatst van Het Openhaardenhuys.

Een parel

De keuken is een parel op zich. Wat direct in het oog springt, is het gedetailleerde plafond met de prachtige ornamenten. Jeroen: “De keuken stond van origine niet op deze locatie. We hebben de indeling omgegooid en meer bruikbaar gemaakt, naar hoe je leeft. Verder is het plafond in ere hersteld en in de oorspronkelijke staat teruggebracht.” De kunstzinnige omlijsting loopt over in de okergele wanden, die het element vuur in de keuken verenigen.
De keuken vertelt – net als de andere ruimtes in het grachtenpand – een verhaal, waarbij Jeroen heeft voortgeborduurd op het origineel en er een nieuwe wending aan heeft gegeven, zonder afbreuk te doen aan de historie van het pand.
vier elementen, jeroen van zwetselaar, modern, vier elementen

In dit prachtige project wist STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR op geheel eigen wijze het interieur met het exterieur te verbinden.

vier elementen, jeroen van zwetselaar, modern, vier elementen

Kunstzinnig geheel, vier elementen, jeroen van zwetselaar, modern, vier elementen

De stalen deuren zijn afkomstig van De Rooy Metaaldesign.

Luxe oase

Ook de luxe wellness speelt uiteraard in op dit element en is voorzien van steen van een plein uit Italië en op maat gemaakte badmeubelen met bronzen en goudkleurige details. Het is een luxe oase, die je meeneemt op reis terwijl je je letterlijk onderdompelt in het water van de inloopdouche en het betegelde bad. De waterpartijen in de groene tuin én in de gracht vormen een verbindende factor tussen het interieur en het exterieur.

Luchtelement

Het luchtelement is onder meer opgenomen in de master bedroom, waar authentieke balken de hoogtewerking accentueren en waar de dromen van de bewoners worden meegevoerd naar hogere sferen. De gelaagdheid van materialen in het grachtenpand is een tastbare uiting van de diepere laag in de ontwerpen van Jeroen.

Kunstzinnig geheel, vier elementen, jeroen van zwetselaar, modern, vier elementen

Het op maat gemaakt meubilair is gerealiseerd door Bom interieurs, een parel op zich en van alle gemakken voorzien. De schitterende natuurstenen wasbakken zijn van Van Leeuwen Natuursteen en geeft het geheel een rijke uitstraling. De green wall, gerealiseerd door Vertical Gardens, is een echte blikvanger.

vier elementen, jeroen van zwetselaar, modern, vier elementen, Kunstzinnig geheel

 

Tekst: Birgitta van der Linden
Fotografie: STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR

___

Meer projecten bekijken van STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR?