Witte villa, Flagstone Company, Zwembad, Villa met rieten dak

Imposante witte villa | Flagstone Company

Een droom die werkelijkheid werd voor een jong gezin uit Flevoland. Zij kregen de kans om zelf een landgoed te kopen en om te toveren tot hun eigen stukje paradijs, met deze prachtige witte villa. Flagstone Company heeft in samenwerking met de bureaus Sweco en Korfker Architecten en interieurstylist Jessica Nijdam de woonwensen van de bewoners weten te vertalen naar een bijzonder totaalconcept.

Witte villa met rieten dak

De eerste stap in het traject was het indelen en vormgeven van het landgoed. De keuze voor de beplanting werd gelegd op bomen en planten uit de omgeving om zo het landgoed aan te kleden. Bij de keuze van de ligging van de woningen en de stal is er veel rekening gehouden met de zichtlijnen van de omliggende boerderijen en woningen. Hierdoor past de indeling ook weer mooi bij de rest van de omgeving.
De ontwerpstijl van Gerben ter Horst van Korfker Architecten sprak de bewoners meteen aan. De wensen van een ruime witte villa een rieten dak wist Gerben perfect te verwerken in zijn ontwerp. Wat uitkwam op een riante villa met als stijl landelijk modern. In zijn ontwerp heeft de architect goed rekening gehouden met de omgeving door te kiezen voor grote raampartijen, enkele mooie balkons en een groot terras, zodat er optimaal genoten kan worden van de buitenomgeving.


“Toen we hoorden dat dit landgoed ter beschikking kwam, twijfelden we geen moment”


Witte villa, Flagstone Company, Zwembad, Villa met rieten dak

Voor het interieur ging Jessica Nijdam van JeStyle uit van een modern-landelijke stijl, wat hier mooi te zien is in de keuken, waarin apparatuur van Miele te vinden is.

De pellet CV-ketel installatie die werd geleverd door Hartman Installatie voorziet de woning van warmte middels de vloerverwarming. Alle stalen deuren werden door Jarno Rook Smederij en Interieurbouw uitgevoerd met handgesmeed deurbeslag

Samensmelting van landelijk en modern

Jessica Nijdam verzorgde een maatwerk interieur, waardoor de villa een echt ‘thuis’ werd. De opdrachtgevers wilde graag landelijk moderne elementen in de woning, wat het uitgangspunt werd voor de gehele stijl. Dit is direct te zien bij de voordeur, wat een combinatie is van moderne vormen en landelijke details, en bij de hal, waar grote stoere deuren zijn geplaatst met een gesmede handgreep voor de landelijke touch. Verder in de woning is de samensmelting van landelijk modern ook duidelijk terug te zien. Waarbij strakke vormen zijn gecombineerd met landelijke elementen, zoals het robuuste keukenblok van Boretti. De woonkamer is extra sfeervol door de haard en het opvallende behang. Op verschillende plekken in de woning is er gewerkt met wandbekleding met bijzondere print en/of reliëf, om de ruimtes meer sfeer en genegenheid te geven.

Witte villa, Flagstone Company, Zwembad, Villa met rieten dak

Het zwembad werd aangelegd door Waterwel Zwembaden en de douche is van JEE-O. De natuursteen is
afkomstig van The Flagstone Company

Zwembad als eyecatcher

De ware eyecatcher van deze witte villa is het zwembad: een heerlijke relaxruimte waar het gezin tot rust kan komen. Ook hier is er gezorgd voor interieur op maat en zijn de verschillende elementen op bijzondere wijze samengevoegd. De wand van The Flagstone Company zorgt voor een warme en serene sfeer, wat perfect is voor een ruimte als deze.

De Wilgengaarde plaatste de Castle Stone Bricks in de hal.

Witte villa, Flagstone Company, Zwembad, Villa met rieten dak

Vanuit het zwembad hebben de bewoners direct toegang tot de badkamer op de eerste verdieping.

Verbinding in de woning

Het zwembad is door een onopvallend geplaatste trap verbonden met de badkamer op de eerste verdieping, waar zich ook de master bedroom bevindt. Deze heeft een spectaculair uitzicht op de buitenomgeving. De drie etages van de woning worden met elkaar verbonden door een witte open trap, waardoor de verdiepingen mooi op elkaar aansluiten en er een sfeervol totaalplaatje ontstaat.

Alle wensen van de bewoners zoals de landelijk moderne sfeer zijn op een unieke en bijzonder manier toegepast waardoor de woning echt een ‘thuis’ is geworden voor het gezin.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____

Meer projecten bekijken van Flagstone Company?