high-end-interieur_slider1
high-end-interieur_slider
high-end-interieur_slider2
previous arrow
next arrow

High end interieur | Herman Peters Interiordesign 

Herman Peters Interiordesign realiseerde een high end interieur voor een villa in Noord-Holland, met mooie details en een strakke afwerking. In combinatie met de warme sfeer van het exterieur ontstond er een harmonieus, kloppend geheel.

De eyecatcher in de hal is deze kroonluchter, geleverd door Maretti Lighting.

Elegantie en luxe

Het high end interieur ademt een sfeer van elegantie en luxe door de keuze voor levendige kleuren, rijke materialen en mooie details. Dit is al merkbaar bij binnenkomst via de riante entree. Hier bedacht Herman een grote vide met een statige trap en plafondhoge kastenwanden, bekleed met leer. Bijzonder is ook de prachtige, speciaal voor de opdrachtgevers gemaakte lamp, die de ruimte extra cachet geeft.

High end interieur, Herman Peters, hal, entree, trap, design trap, stenen vloer

Het deurbeslag is afkomstig van FORMANI©. Kasten bekleed met imitatieleer Clayton Dutch Walltextile Company.

Keuken als hart van de woning

De keuken vormt het hart van de woning. Alle leefruimtes zijn hier omheen gelegd en zijn middels grote taatsdeuren met elkaar verbonden. Herman: “We hebben gekozen voor een groot eiland met natuurstenen blad en een lange kastenwand voor de apparatuur, waarin een mooie nis is verwerkt. Boven het eiland hangt een opvallende lamp met stenen. Een lekker kopje koffie kunnen de bewoners zetten in de speciaal daarvoor ontworpen koffiebar, uitgewerkt in leer met metaal. De grote eettafel is gemaakt van versteend hout; een robuust materiaal dat heel mooi contrasteert met de ranke tafelpoten. Een met fluweelzachte suède beklede wand met geïntegreerde haard zorgt voor extra warmte en een subtiele afbakening tussen het keukengedeelte en de living.”

TKI vervaardigde deze stijlvolle keuken.

High end interieur, Herman Peters, High end interieur, Herman Peters, Keuken, design keuken, werkblad keuken, maatwerk keuken, keuken op maat

High end interieur, Herman Peters, High end interieur, Herman Peters, Keuken, design keuken, werkblad keuken, maatwerk keuken, keuken op maat, eettafel, dining area

Bouwbedrijf Jansen uit Lunteren was de hoofdaannemer.Verlichting is van Maretti Lighting.

Contrast en warmte in de living

De living is een bijzonder aangename ruimte met een heerlijke zithoek en smaakvolle details. Een mooie haard zorgt voor extra warmte. “De living heeft een rijke sfeer door de keuze voor een opvallend behang, dat zorgt voor contrast en warmte, en de luxe stof van de bank. Grote raampartijen, die uitzicht bieden op de prachtige buitenomgeving, zorgen voor een open uitstraling en benadrukken de hoogte van de muren. Bij de raambekleding hebben we rekening gehouden met de buitenruimte, door te kiezen voor transparante gordijnen, waardoor er altijd zicht is op de achterliggende tuin. Mooie accessoires, zoals de pot met groen en het kleurrijke kunstwerk aan de wand, maken het geheel af”, aldus Herman.

High end interieur, Herman Peters, entree, stalen deuren, design deuren, visgraatvloer, houten vloer

Alle stalen kozijnen in de woning en de wijnrekken in de wijnkelder werden vervaardigd door Laska Metaal.

Zithoek van Flexform, carpet van Frankly Amsterdam, gordijnen van Indivipro. Alle haarden in de woning zijn geleverd en geplaatst door Het Schouwspel. Lederenwand door Alphenberg.

High end interieur, Herman Peters, woonkamer, living, openhaard, open haard, haard, interieurdesign, design meubelen, zithoek, houten vloer

PUUR audio, video en domotica verzorgde het grootste scherm en geluidsapparatuur in de tv-kamer. Op de wand in de keuken speciale speakers van het merk Kharma.

Vitrages en gordijnen zijn geleverd door Indivipro. Behang van raffia met een subtiele metallic glans. Gabbro Wall- covering Gunmetal uit de collectie Scope van Zinc Textile,The Romo Group.

Eigen accenten

Aansluitend op de living ligt de tv-kamer, smaakvol aangekleed met een luxe bank en een groot tv-scherm. Aan de andere kant van de keuken bevinden zich nog een studeerkamer en een werkkamer, allebei met een eigen accent in kleuren, materialen en vormen. Zo heeft de werkkamer een stoere uitstraling door de keuze voor donkere kleuren en een robuust wandmeubel, waarin een opvallend behang is verwerkt en verschillende kunstobjecten.

High end interieur, Herman Peters, Kantoor, Home office, maatwerk interieur, Verlichting, Design verlichting, verlichting armatuur

High end interieur, Herman Peters, Openhaard, open haard, Kachel, design meubels, zithoek

Authentieke sfeer

Via de grote trap in de hal bereik je de eerste etage met master bedroom, inloopkast met chique lederlook en badkamer. Er is gekozen voor donkere balken die zorgen voor een authentieke sfeer, aangevuld met een prachtig behang met turquoise velvet details. In de badkamer is het bad zo gepositioneerd dat er een mooi uitzicht ontstaat over de buitenruimte.

High end interieur, Herman Peters, Slaapkamer, Masterbedroom, bedroom, Slaapkamer inspiratie

Gordijn van glanzend fluweel met een schitterend Maya-dessin. Uxmal Tungsten uit de collectie Salamander van Zinc Textile,The Romo Group.

Wandtextiel Dune design by Osiris Hertman voor Dutch Wall Textile Company.

Bronzen kranen van Gessi. Deze spiegel is van Sovet. Het natuursteen werd geleverd door Lenarduzzi Natuursteen uit Soest. De gietvloer is van Pure Concept.

Wijnkelder en wellness

Het souterrain blijkt minstens zo verrassend als de rest. Hier vind je een grote wijnkelder met een riante wijnkast, een natuurstenen wand, een sfeervol zitje, grote glaspartijen en een op maat gemaakte kast. De glazen deuren zijn verfraaid met een goudkleurig metaaldraad. Hier bevindt zich ook de wellness, eveneens met een natuurstenen wand en een mooie waterval.

High end interieur, Herman Peters, wijnkelder, wijn, exclusieve wijn

De wijnrekken werden vervaardigd door Laska Metaal.

De e-installatie was in handen van Snellen Elektrotechniek. Fitnessapparatuur onder meer van Technogym.

Poolhouse als appartement

In de riante tuin met veranda, terras en zwembad vinden we een poolhouse dat niet onderdoet voor de rest van het high end interieur. Met een grote keuken, eettafel, slaapruimte, living en badkamer is het ingericht als appartement. Ook hier sluiten alle interieur elementen naadloos op elkaar aan.

High end interieur, Herman Peters, tuinhuis, poolhouse, Stalen deuren, openslaande deuren, hide away

Aqua-Garden Totaalprojecten realiseerde het zwembad en de tuin. De betontegels zijn van Schellevis Beton.

De louvre daken van Livium zijn verstelbaar. Heaters en speakers zijn geleverd en geïnstalleerd door Snellen Elektrotechniek. Snellen was tevens verantwoordelijk voor de aanleg van alle elektro, het Niko-Domoticasysteem en verlichtingsarmaturen. De w-installatie werd gerealiseerd door Goor Installatie Techniek.

High end interieur, Herman Peters, tuinhuis, poolhouse, Stalen deuren, openslaande deuren, hide away

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal

__

Meer projecten bekijken van Herman Peters interiordesign?