Bijzondere tuin, Vosselman Buiten, the art of living

Bijzondere tuin | Vosselman Buiten

Als je opzoek bent naar een uitgesproken woning met een fantastische tuin, ben je hier aan het juiste adres! Deze exclusieve, buitengewoon exclusieve tuin is ontworpen en gerealiseerd door Vosselman Buiten. De tuin zorgt voor een prachtige geheel samen met de villa, die door Architectenbureau Kabaz ontworpen is. De samenwerking tussen deze professionals zorgt voor een unieke stukje werk.

Na een flinke brainstorm sessie tussen de bewoners, architect en tuinarchitect ontstond dit verrassende ontwerp. Wat voorheen meer neigde naar een klassieke notariswoning, evolueerde gaandeweg naar een stoere villa met een mediterrane tintje. Vosselman heeft voor in de tuin gekozen voor grove stenen en mahoniehout, een bewuste keuze voor materialen die naadloos aansluiten bij dit mediterrane stijltje. Er is veel aandacht geschonken aan de beplanting, die op haar manier een groot aandeel heeft in het creëren van eenheid.

Tuin gelegen aan het water

Gezien deze villa aan de Vinkeveense plassen gevestigd is, is de woning voorzien van een boothuis. De openheid aan het water is behouden door veel te werken met glas en slim om te gaan met de indeling van de ruimte. Materialen zoals het mahoniehout, waar het boothuis uit bestaat, is ook verwerkt in de tuin. De wens voor eenheid versterkt op deze manier.

Bijzondere tuin, Vosselman Buiten, the art of living

Bijzondere tuin

Een tuin, gelegen aan het water, met een uitstraling van mediterrane streken. Wie wil dat nou niet? Op verschillende plekken in de tuin zijn zitplekjes gevestigd. Van ’s ochtends tot ’s avonds heb je de mogelijkheid optimaal te genieten van het buitenleven. Als je liever even geen zon wil, is er nog altijd een luxe lounge bank in de patio waar je comfortabel kunt zitten. Over elk detail is nagedacht, buiten de mediterrane tintjes zijn ook elementen van andere stijlen betrokken in deze exclusieve tuin. Zowel de bamboe haagafscheiding aan de voorzijde van de villa, maar ook de Japanse naaldbomen, esdoorns, berken en kurkeik aan de achterzijde benadrukken dit.

Het moest een exclusieve tuin worden, en we mogen met zijn alle wel stellen dat dit zeer goed gelukt is. Volgens Vosselman is de sleutel tot succes, samenwerken met betrouwbare partners die begrijpen dat architectuur de kunst van het bouwen is.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Dré Wouters

___

Benieuwd hoe de woning er uit ziet?