Duurzaam wonen, hoe doe je dat in 2019?

Duurzaam wonen is natuurlijk al sinds enkele jaren en trend waar je niet omheen kunt. En omdat deze ‘trend’ niet van tijdelijke aard is, kunnen we het beter een nieuwe levensstijl noemen. In deze blog word je op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord wonen. En daarnaast wordt er natuurlijk toegelicht hoe je dit het beste kunt toepassen binnen jouw inter- en exterieur. Voor meer inspiratie en informatie over onze projecten kun je op de afbeeldingen klikken.

Duurzame nieuwbouw

Villa Kogelhof genereerde wereldwijd media-aandacht doordat deze villa niet in het toonbeeld past van een standaard Nederlandse duurzame woning. Deze villa is volledig energieneutraal doordat de energie opgewerkt wordt door een eigen windmolen middels PV-cellen die op het dak zijn geplaatst. Daarnaast zijn er op het terrein 71 duizend bomen geplant en is er een grote vijver van 70.000 kubieke meter uitgegraven. De villa is voorzien van een klimaatgevel waardoor er een luchtspouw wordt gecreëerd waaruit de warme lucht wordt afgezogen en wat het huis uiteindelijk verwarmt. Deze woning is dus geheel maatschappelijk verantwoord en duurzaam wonen is hier het uitgangspunt.

duurzaam wonen, mvo, zonnepanelen, energieopwekken

Deze villa luxe duurzame villa  is ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter.

Mocht je nu niet toe zijn aan een gehele nieuwe woning maar duurzaam wonen wel toe willen passen in je huidige inter- en exterieur dan zijn de volgende voorbeelden misschien iets voor jou.

Duurzaam kunstlicht

Een kleine aanpassing die voor een groot verschil kan zorgen op het gebied van duurzaam wonen is de keuze voor duurzaam kunstlicht. Duurzame LED-verlichting zorgt ervoor dat er gemiddeld tot 65 procent minder energie wordt verbruikt. Daarnaast heeft LED-verlichting een tot tien keer langere levensduur dan waarschijnlijk de huidige verlichting in jouw woning. LED-verlichting wordt niet alleen gebruikt binnenshuis, maar kan net zo goed in het lichtplan buiten verwerkt worden. Deze woning wordt prachtig uitgelicht door het duurzame kunstlicht wat verwerkt is in deze prachtige tuin.

duurzaam wonen, mvo, zonnepanelen, energieopwekken

Rainforest Lighting heeft deze prachtige tuin voorzien van sfeervolle duurzame verlichting waardoor er een fascinerend aanzicht ontstaat.

Zonnepanelen

Een duurzame aanpassing aan het exterieur waar je niet omheen kunt zijn zonnepanelen op het dak van de woning. Een optimaal liggend zonnepanelen dak is gericht op het zuiden, maar is jou dak niet gericht op het zuiden? Dan nog kan er genoeg winst behaald worden. Zonnepanelen kunnen zowel op een schuin- als op een platdak worden bevestigd. Deze moderne villa past helemaal in het plaatje van duurzaam wonen. Het gehele platte dak voorzien is van zonnepanelen van Advisol waardoor deze villa extra energiezuinig is.

duurzaam wonen, mvo, zonnepanelen, energieopwekken

3D Visie Architecten heeft deze fantastische moderne villa ontworpen, die ook nog eens is voorzien van de nieuwste zonnepanelen van Advisol.

Circulair bouwen

Het laatste voorbeeld van duurzaam wonen is het transformeren van een erfgoed waardoor je je bezighoudt met de circulair bouwen. De bewoners van deze grijze silo geven een goed voorbeeld van hoe je van een verlaten gebouw een prachtige, luxe woning kunt maken. Wel is het hierbij belangrijk dat je door een gebouw heen kunt kijken en de mooie elementen daaruit naar boven kunt halen!

Sfeerbeton heeft er voor gezorgd dat deze robuuste grijze silo een nieuwe sfeervolle bestemming en uitstraling kreeg.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.