slider
slider3
slider2
slider4
slider1
slider5
previous arrow
next arrow

Design interieur | Versteegh Design

De kunst van vindingrijk ontwerpen tot een design interieur

Een boerderijwoning met aangrenzende schuur. Dat was de opdracht vanuit de gemeente. Gelukkig is ‘schuur’ een ruim begrip: het werd een fantastische wellnessruimte met daarboven een slaapkamer. Interieurarchitect Stephen Versteegh wist in deze nieuwbouwvilla landelijk en modern perfect te combineren. Met vakmanschap, vindingrijk en hier en daar ‘een gek idee’.

Een bijzonder welkom

Het is prachtig binnenkomen in deze bijzondere woning met design interieur. In de hal, die de met zink beklede schuur verbindt met de rest van het huis, zijn de deuren van zwart metaal met veel glas. Deze materialen komen terug in de lampen die er hangen: een moderne variant van de klassieke kroonluchter. Achter de eiken deuren zijn de garderobe en meterkast verborgen. Dit is het betere handwerk, mooi in verstek gezaagd, met een knipoog naar de oude Chinese bruidskasten. De entree geeft een doorkijk naar de tuin, die in samenwerking met een tuinarchitect en hovenier is gerealiseerd.

“Het daar gebruikte hout is hetzelfde als dat van de vlonder in de wellnessruimte binnen”, vertelt Versteegh. Eenheid in materialen creëert rust.

Design interieur, stephen versteegh, the art of living

Het Belgische Nobel Flooring zorgde voor de houten vloeren en trappen. 

Design interieur

De keuken in dit huis is echt een juweeltje, hiervoor werd de hulp ingeroepen van Culimaat. Bij deze high-end leverancier doen ze niet aan gewoon, maar rekken ze de grenzen van design op tot het onwaarschijnlijke. Design en techniek combineren, nieuwe materialen op nieuwe manieren gebruiken en innovatieve oplossingen bedenken – daar staan ze om bekend. Een voorbeeld van dit laatste is de ‘kast’ in de keuken die geen kast is, maar de doorgang naar de bijkeuken. Een raam dat te laag lag in verhouding tot het aanrecht, kreeg voor een deel een verspringing. Met als slim en praktisch resultaat: een kruidentuin in de vensterbank. Boven het kookeiland lijkt een afzuigkap te hangen, maar in werkelijkheid is het een lamp met kaarsen. Deze sfeerbrenger werd mogelijk doordat de kookafzuiging in het aanrechtblad is verwerkt. Een droom die de bewoners hadden, was een Amerikaanse koelkast. ‘’ We hebben de koelkast niet proberen te integreren in de kastenwand, maar in te bouwen in een mooi blok. Hierdoor werd het een object op zichzelf.”

Design interieur, stephen versteegh, the art of living

De prachtige deuren komen uit de collectie van Bod’or. De bijzondere open haard is van Daniëls Openhaarden. 

Design interieur, stephen versteegh, the art of living

Design interieur, stephen versteegh, the art of living

Van der Donk Interieur leverde de meubelen en hanglamp. Culimaat High End Kitchens maakte de keuken volledig op maat. De koelkast is van Sub-Zero Wolf

Design interieur, stephen versteegh, the art of living

Boven het kookeiland kon een lamp gehangen worden, omdat de afzuiging in het aanrecht is verwerkt. 

Eyecatchers in de living

De woonkamer heeft een design interieur met drie eyecatchers: de centraal gesitueerde haard, de boekenkast en de designstoelen. Laatstgenoemde zijn een moderne, lichte versie van de Eames Lounge Chair, uitgevoerd in notenhout met wit leer. De bijzondere boekenkast is gemaakt van licht gebeitst eiken. Versteegh: “Ik vond: dé kast in de woonkamer moet iets speciaals hebben. En groot zijn, omdat door de vide de ruimte dubbel zo hoog is als normaal.” De kast is voorzien van twee presentatieblokken, waarin bijzondere vazen een plek kregen. Centraal in het woongedeelte bevindt zich een gashaard, open in de ruimte geplaatst, met een zwart-metalen schouw. Deze donkere wand van een kleiachtig stucwerk vormt, net als het blok boven het kookeiland, een mooi contrast met het strakke wit eromheen.

Design interieur, stephen versteegh, the art of living

De boekenkast van licht gebeitst eiken is één van de opvallendste elementen in de woonkamer. 

Design interieur, stephen versteegh, the art of living

Achter het bed kwam een wand met lederen bekleding van Alpenberg. 

Het sanitair in de badkamer werd gerealiseerd door B DUTCH. 

Wow-effect

Dat een bad meerwaarde kan geven aan een design interieur, wordt in deze villa ook bewezen. De bewoners wilden een afvoer bij het bad, wat de interieurarchitect op het idee bracht het op losse stenen te plaatsen. “Dit soort gekke ideeën, daar zijn we in deze woning gewoon voor gegaan”, vertelt Versteegh enthousiast. “Terwijl het design interieur redelijk sober is qua materialen, ontstaat zo toch een echt wow-effect.” Achter het bed valt de wand met leren panelen op. Een slimme oplossing kwam er voor de vloerbedekking. De bewoners wilden overal hout, maar toch comfortabel uit bed kunnen stappen. Er moest dus een dik, zacht tapijt komen. Om het mooiste resultaat te bereiken, werd er een uitsparing in het hout gemaakt, zodat er geen hoogteverschil is tussen tapijt en vloer.

In de ‘schuur’ kwam het mooie zwembad van Waterstijl. 

Design interieur, stephen versteegh, the art of living

Het betere wonen

In de ochtend wat baantjes trekken? In deze villa nodigt een prachtig zwembad uit tot een gezond begin van de dag. “De lijnen van de architectuur zijn aangehouden en vertaald naar de ruimte.” De houten vlonder werd niet alleen een lust voor het oog, maar ook een ideale plek om de skimmers van het zwembad te plaatsen. “De technici komen in zo’n geval met makkelijke oplossingen, maar dat zijn vaak niet de mooiste. Voor de klant is het dan fijn dat ik als interieurarchitect met ze meedenk. Een mooie oplossing die zo ontstond, is een extra afvoer, weggewerkt in een spleet tussen de muur. Het maakt een rooster overbodig. Leuk detail: achter het bankje aan de rand van het zwembad ligt een complete wellnessruimte verscholen, met sauna en stoom- cabine. Dit is het betere wonen!

Tekst: Janneke Sinot
Fotografie: Peter Baas

___

Bekijk hier meer projecten van Versteegh Design!